0877 553 643

Видове ремонти – основен, частичен и козметичен  >  Видове ремонти – основен, частичен и козметичен

Видове ремонти – основен, частичен и козметичен

   Съществуват три основни видове ремонти – основен, частичен и козметичен. Всеки един от тях се извършва от многобройните строителни фирми, развиващи дейност в този бранш. Основният ремонт включва такива операции като поставянето на врати или плочки в кухнята и банята. Освен това подменянето на санитарна техника в банята или пък поставянето на паркет също се брои за основна ремонтна дейност. Планирането на помещението е от изключително значение – с него именно трябва да се започне. За тази цел се чертае макет на помещението в мащаб, а предварително е необходимо да се измерят стените, прозорците, мебелите и вратите.Необходимо е също така да се уточни реда, в който ще протекат ремонтните дейности. По традиция този вид ремонт започва с най-мръсната работа – операциите с шпакловка и дрелка. Следващи се изпълняват операциите, за които е необходимо заваряване или пробиване на стените. Идва ред на монтажа на новите врати и прозорци, а на финала се ремонтира балконът.


    Частичен ремонт е необходим в случаите, когато се налага работа само в определено помещение в жилището като хола, спалнята или детската стая. И при трите случая ремонтните дейности протичат различно. Ремонтирането на хола е при всички положения задължително. Тази стая играе важна роля за целия дом – тя се явява неговото лице, както офисът се явява лицето на дадена фирма. Той трябва да бъде ремонтиран по такъв начин, че да съчетава в себе си комфорт, уют и усещане за хармония. В хола освен всичко друго се посрещат и дошлите гости, което е поредната от многобройните причини той да бъде винаги в отлично състояние. При ремонт на спалнята пък е необходимо да се помни, че това помещение е предназначено предимно за сън и пълноценен отдих. От особено значение е избора на дизайн за това помещение. Благодарение на новите технологии в сферата на обзавеждането е възможно спалнята да се превърне в едно наистина уютно помещение. Ремонтирането на детската стая също се смята за частичен ремонт. При него е от значение колко деца я обитават. В случай че те са две, то и двете нейни части трябва да са оформени по различен начин.


     Измежду всичките видове ремонти козметичният е прост и едновременно с това евтин способ за обновяване на интериора. По правило този тип ремонт често се изпълнява и без помощта на професионални специалисти. Най-често към този ремонт се включват боядисването на прозорци и врати, частичната шпакловка на стените, лепенето на тапети или пък поставяне на плочки в кухнята и банята. В случай, че основните ремонтни дейности са извършени некачествено, се налага по-сложен козметичен ремонт. Тогава той може да включва демонтжа на дограма, циклене на паркет, поставяне на ламинат или  настилка на балатум и мокет. При това положение обаче е за предпочитане работата да бъде поверена на професионални и квалифицирани майстори. Освен че въпросните процедури изискват повече време, те са свързани и с употребата на специализирани материали и оборудване. Извършването на тези ремонти самостоятелно не е удачен вариант, защото могат да се допуснат грешки, за поправката на които са необходими допълнителни финанси.

Услуги


Промоции


-20% Ремонт на Баня
Цялостен ремонт на Баня
 • Получаваш 20 % отстъпка за цялостен ремонт
 • Гаранция 5 год.
 • Качество 100%
7лв./л.м. Обръщане на прозорци
Обръщане на прозорци
 • Двустранно
 • ( офертата важи за над 40 л.м. панел)
2.2 лв.кв. Боядисване
Боядисване на апартаменти
 • С  включено облепяне
 • Офертата важи за мин. 50 кв.
 • Гаранция 5 год.
Изработка на беседки Беседки
Наши партньори
 • Изработка на дървени беседки беседки.
 • Интериорни и екстериорни решения.
Ветроупорни завеси Ветроупорни завеси
Наши партньори
Ремонти Ремонти
Още качествени строителни ремопнти
 • Извършване на строителни ремонти.
 • Интериорни и екстериорни решения.

Последно от новини

   Много от нашите клиенти непрекъснато четат обяви за ремонти, когато такива се налагат в дома им. Ние също се занимаваме с изв... Прочети още
   Нашата фирма за ремонти предлага различни услуги в сферата на строителството и ремонтните дейности. Наред с боядисването на с... Прочети още