0877 553 643

Ремонт на дограма  >  Ремонт на дограма

Ремонт на дограма


   Извършването на ремонт на дограма с алуминиеви профили, монтирани преди 10 или 15 години, често е трудно и изисква повече време. Трудностите произлизат най-вече от невъзможността да се набавят материали за ремонта и смяната на механизъм, който вече има сериозни дефекти. В това число могат да влизат двуосовото отваряне, смяната на панти или пък крилото на прозорец и врата.Често се случва на мястото на счупена долна или горна панта да се постави средната налична. По този начин вратата остава с две панти и освен това сравнително се удължава нейният експлоатационен живот. Този своеобразен ремонт обаче не е трайно, а просто временно решение на създалия се проблем. Поради тази причина е препоръчително да се търсят алтернативи. Ако се е повредил двуосовият механизъм на крило прозорец, е възможно в някои случаи да се направи преработка на обкова. Тогава отварянето ще бъде възможно само в едната посока. Това обаче също е само временно решение, ето защо е по-добре да се извърши смяна на дограмата.Обявените цени са базови, без ДДС!
Офертата се дава след оглед на място!
Задължителна такса посещение 30лв, в рамките на София, за работен ден и в работно време!    Ремонт на дограма може да се наложи независимо от това преди колко време тя е била поставена. Не са малко случаите, когато само след два или три месеца дограмата започва да дава признаци на увреждане. Причините за тези скорошни дефекти се крият в начина на нейната изработка, в окомплектоването или пък заради произхода на профилите, стъклата и обкова. За съжаление много фирми с цел привличането на повече клиенти представят уклончива или дори напълно невярна информация относно производството на профилите, механизмите, стъклопакетите и всички други допълнителни аксесоари. Духането отстрани на пантите и трудното придвижване на дръжката със сигурност е признак, че дограмата вече се нуждае от ремонт. Освен това ако отваряемото крило се затваря само или пък е увиснало, това също е белег на дефекти. Образуването на конденз между стъклата пък е друго доказателство, което говори за нуждата от спешна поправка на дограмата. Ако някой от посочените признаци е налице, незабавно трябва да се вземат навременни мерки и проблемът да бъде решен. Дограмата е един от продуктите с най-голямо значение по отношение на цялостния комфорт и уют както през лятото, така и през зимата.


    Довършителните работи след поставянето на дограмата също се явяват своеобразен ремонт на този продукт. След монтаж е необходимо да мине период от около 10 – 12 часа, за да може фиксиращата пяна между касата и стената да се раздуе максимално. Тогава идва ред и на споменатите вече довършителни дейности. Първо се изрязва пяната, след което дървените клинчета се отстраняват. Тогава се пристъпва към измазване на фугата от външната страна. От качественото изпълнение на измазването зависи хидроизолирането на монтажната пяна. Поради тази причина това е един от най-важните моменти при извършвания ремонт на дограма. После се обръща фугата отвътре, а това става с помощта на мастар и полагането на пълнеж. По този начин става възможно оформянето на вътрешен ръб. За пълното изсъхване на вътрешни обърнати фуги са необходими между 5 и 10 дни в зависимост от сезона, влажността на въздуха и външната температура. Преди продължаването на довършителните дейности е необходимо да се установи пълната сухота на основата.

Услуги


Промоции


-20% Ремонт на Баня
Цялостен ремонт на Баня
 • Получаваш 20 % отстъпка за цялостен ремонт
 • Гаранция 5 год.
 • Качество 100%
7лв./л.м. Обръщане на прозорци
Обръщане на прозорци
 • Двустранно
 • ( офертата важи за над 40 л.м. панел)
2.2 лв.кв. Боядисване
Боядисване на апартаменти
 • С  включено облепяне
 • Офертата важи за мин. 50 кв.
 • Гаранция 5 год.
Изработка на беседки Беседки
Наши партньори
 • Изработка на дървени беседки беседки.
 • Интериорни и екстериорни решения.
Ветроупорни завеси Ветроупорни завеси
Наши партньори
Ремонти Ремонти
Още качествени строителни ремопнти
 • Извършване на строителни ремонти.
 • Интериорни и екстериорни решения.

Последно от новини

   Много от нашите клиенти непрекъснато четат обяви за ремонти, когато такива се налагат в дома им. Ние също се занимаваме с изв... Прочети още
   Нашата фирма за ремонти предлага различни услуги в сферата на строителството и ремонтните дейности. Наред с боядисването на с... Прочети още