0877 553 643

Замазка  >  Замазка

Замазка


   Правенето на замазка практически означава нанасянето на разтвор на пода в помещението. При нея приготвянето на разтвора трябва да се изпълни в съотношение 2:1 или пък 3:1 от пясък и цимент. Сред необходимите инструменти, с които специалистите непременно трябва да разполагат, са мистрия, шпакла и пердашка. Освен това е необходимо наличието на канчок, две – три пластмасови кофи или черен леген, които са необходими за бъркането на разтвора. Бормашина и бъркалка също са сред инструментите, които трябва да са в наличност. Най-важни от всички обаче безспорно са мастар от алуминий и качествен нивелир. При измазването на пода се спускат ступове или както още са известни те – „майки”. Нивелирът и мастарът се поставят вертикално на стената и се измерва нейната права линия. За целта нивелирът се поставя върху мастара, а мастарът върху стената. Необходимо е окото на нивелира да бъде точно по средата – на еднакви разстояния от двете черти. По този начин се установява къде стената е най-крива и респективно – най-права.
Обявените цени са базови, без ДДС!
Офертата се дава след оглед на място!
Огледът е безплатен в рамките на София, за работен ден и в работно време!


      Следващ етап при замазка е спускането на майките. За направата на една такава майка трябва предварително да се поставят два фиксатора в двата му срещуположни края. На строителен език те са известни като „пилета”. В случай че мастарът е с дължина два и половина метра, то пилетата трябва да бъдат на разстояние едно от друго 2 – 2.20 м. Трябва да се подготвят и две парчета плочки и малко гипс, като плочките могат да са и с неправилна форма. Гипсът се бърка в канчока, а получената консистенция трябва да наподобява мека глина или пък гъст течен шоколад. Гипсът се маже на топки в горния и долния край на майката. След това двете предварително приготвени плочки се залепват на топките гипс. Идва ред да влязат в действие нивелирът и мастарът. Нивелирът се поставя върху мастара и в това положение последният се поставя върху двете пилета – те трябва да бъдат нивелирани по вертикалата. Тук е необходима внимателна и прецизна работа, без прилагането на ненужна сила. Когато двете пилета лежат в една равнина под мастара и нивелирът върху него показва точен вертикал, това е признак за пълната направа на пилетата.


    След това идва ред и на самата майка. Пилетата вече са втвърдени достатъчно и това позволява нанасяне на мазилка по оста, която те са образували между себе си и нейното продължение извън тях – до тавана и до пода. За препоръчване е употребата на електрическа бъркалка, защото в противен случай бъркането трябва да се извършва на ръка с лопата. В едната пластмасова кофа се забърква шприц. Това е изключително рядък разтвор от теракол, с консистенция на рядка боза. В него трябва да се бърка с баданарката и да се нанася върху мястото, където ще бъде майката. Най-добрият вариант е хвърлянето му с мистрия и канчок. Вароциментовият разтвор се нанася веднага върху него, така че обемът му да надвишава с 4 – 5 мм този на пилетата. След нанасяне на разтвора се взима алуминиевият мастар, слага се на двете пилета и се дърпа нагоре – надолу по тях във вертикална посока. Това се прави до отстраняването на излишния разтвор, който е над определеното ниво с пилетата.

               

Услуги


Промоции


-20% Ремонт на Баня
Цялостен ремонт на Баня
 • Получаваш 20 % отстъпка за цялостен ремонт
 • Гаранция 5 год.
 • Качество 100%
7лв./л.м. Обръщане на прозорци
Обръщане на прозорци
 • Двустранно
 • ( офертата важи за над 40 л.м. панел)
2.2 лв.кв. Боядисване
Боядисване на апартаменти
 • С  включено облепяне
 • Офертата важи за мин. 50 кв.
 • Гаранция 5 год.
Изработка на беседки Беседки
Наши партньори
 • Изработка на дървени беседки беседки.
 • Интериорни и екстериорни решения.
Ветроупорни завеси Ветроупорни завеси
Наши партньори
Ремонти Ремонти
Още качествени строителни ремопнти
 • Извършване на строителни ремонти.
 • Интериорни и екстериорни решения.

Последно от новини

   Много от нашите клиенти непрекъснато четат обяви за ремонти, когато такива се налагат в дома им. Ние също се занимаваме с изв... Прочети още
   Нашата фирма за ремонти предлага различни услуги в сферата на строителството и ремонтните дейности. Наред с боядисването на с... Прочети още