0877 553 643

Зидария  >  Зидария

Зидария


   Строителният разтвор за зидария представлява смес от свързващо вещество, добавъчен материал, които при разбъркване с вода образуват пластична каша. С течение на времето кашата се втвърдява. Неподвижност, компактност и устойчивост срещу разслояване са сред качествата, които разтворите непременно трябва да притежават. След тяхното втвърдяване те непременно трябва да притежават и якост. По отношение на тяхното производство, то често се извършва на самата строителна площадка. Също така за тях има предназначени специализирани цехове. Технологията на произвеждане на варо – циментови или варови разтвори включва три основни етапа. Първият от тях е доставянето на материала. Следва гасене на варта и накрая – разбъркване. Смесването на негасената вар с вода, което  е механизиран процес, представлява всъщност гасенето на варта. Гасенето се ускорява от употребата на гореща вода. Технологията обаче трябва да се променя според конкретния случай с цел избягването на „удавяне” или „прегаряне” на гасената вар. Варното мляко се прецежда през сито и се изсипва в ями за обезводняване и отлежаване за около 15 – 20 дни.

Обявените цени са базови, без ДДС!
Офертата се дава след оглед на място!
Огледът е безплатен в рамките на София, за работен ден и в работно време!

   Правилното изпълнение на тухлена зидария е един от въпросите, които най-често вълнуват интересуващите се от нейната направа. Зидарията е много популярна дори днес, въпреки че строителството непрекъснато се развива и усъвършенства. Полагането на първия ред от нея трябва да се извършва върху абсолютно хоризонтална плоскост, проверена с мастар и либела. Необходимо е полагането само на един пореден ред, а не на два или повече. Ако се налага преместването на вече поставена в зидарията тухла, трябва да се отстрани изцяло свързващата смес и да се постави нова. Хоризонталните фуги пък трябва да бъдат със строга хоризонталност и с дебелина не повече от 1.2 см. За тази цел от външната страна на зида се опъва канап, привързан към редо указатели или зидарията. Хоризонталността на тухлените редове се проверява на всеки 5 или 6 реда посредством мастар и либела. Свързващият разтвор се разстила равномерно след привършването на всеки ред, с еднаква дебелина върху тухлената стена. Вертикалните тухли, които имат дебелина 1 см, трябва изцяло да се запълнят с разтвор и да не съвпадат с два последователни реда. Необходимо е да се разместват най-малко с ¼ тухла с изпълнението на т.нар. „превръзка”.


   При изпълнението на тухлената зидария стените и страните на отворите трябва да са абсолютно вертикални. Дали това в действителност е така се установява много лесно. Просто трябва да се спусне отвес от всеки нов хоризонтален ред към едни и същи контролни тухли от по-долните редове. По този начин се избягват евентуалните проблеми и усложнения, които могат да възникнат в хода на работния процес. При приготвянето на разтворите е важно да се отбележи, че циментът се дозира по маса. Що се отнася до добавъчните материали, варта и водата, това става по маса и обем. Ето каква е технологичната последователност: варта се разбива предварително при варовите разтвори, след това се прибавя пясъкът и накрая допълнително количество вода за постигане на желаното количество консистенция. Последното се извършва само при необходимост. Зиданите конструкции в зависимост от предназначението си са стени, основи, комини и др. Според изработения материал пък те се делят на естествени и изкуствени.

Услуги


Промоции


-20% Ремонт на Баня
Цялостен ремонт на Баня
 • Получаваш 20 % отстъпка за цялостен ремонт
 • Гаранция 5 год.
 • Качество 100%
7лв./л.м. Обръщане на прозорци
Обръщане на прозорци
 • Двустранно
 • ( офертата важи за над 40 л.м. панел)
2.2 лв.кв. Боядисване
Боядисване на апартаменти
 • С  включено облепяне
 • Офертата важи за мин. 50 кв.
 • Гаранция 5 год.
Изработка на беседки Беседки
Наши партньори
 • Изработка на дървени беседки беседки.
 • Интериорни и екстериорни решения.
Ветроупорни завеси Ветроупорни завеси
Наши партньори
Ремонти Ремонти
Още качествени строителни ремопнти
 • Извършване на строителни ремонти.
 • Интериорни и екстериорни решения.

Последно от новини

   Много от нашите клиенти непрекъснато четат обяви за ремонти, когато такива се налагат в дома им. Ние също се занимаваме с изв... Прочети още
   Нашата фирма за ремонти предлага различни услуги в сферата на строителството и ремонтните дейности. Наред с боядисването на с... Прочети още