0877 553 643

Гипсокартон  >  Гипсокартон

Гипсокартон


   Гипсокартонът представлява композитен материал под формата на листа, чиято дължина е в рамките на 2.5 до 8 мм. По отношение на ширината и дебелината, те варират съответно между 1 и 3 мм и 8 и 24 мм. По същество представлява гипсово ядро, което е обвито със здрав слой картон. Продуктът набира все по-голяма популярност и вече е утвърден като неизменна част в сферата на съвременното строителство. Освен всичко останало той е екологично издържан. Физичните и хигиенични свойства на материала го правят идеалното решение за всички жилищни и административни сгради. Той не съдържа елементи с токсичен характер, следователно не оказва вредно въздействие върху околната среда. Енергоспестяващите му качества заедно с отличните му звукоизолиращи характеристики и огнеупорност го правят масово предпочитан в сферата на сухото строителство. При извършването на гипсокартон монтаж е важно неговото качество да „диша”, което означава, че не задържа влага в помещенията. Това е от съществено значение за всички материали, които са предназначени за вътрешно ползване.Обявените цени са базови, без ДДС!
Офертата се дава след оглед на място!
Огледът е безплатен в рамките на София, за работен ден и в работно време!


     Гипсокартонът е предпочитан материал не само заради всички изброени качества. Също така той се цени и поради великолепните му технологични свойства. Заради ниското си тегло се изключват традиционните „мокри процедури”, създаващи изключително неблагоприятна и некомфортна обстановка на работната площадка. Същевременно нараства значително и производителността на труда, а това означава икономия на време и нерви. Това се отнася в еднаква степен както за изпълнителя, така също и за поръчителя на ремонта. Има два основни метода при направата на гипсокартон монтаж. Първият е сравнително лесен за изпълнение и се състои в залепването на листовете гипсокартон и тяхната нивелация към стенната повърхност. Вторият и същевременно по-разпространен метод се извършва посредством метална конструкция. За извършването на тази технология са необходими повече теоретична и практическа подготовка, а така също и наличието на подходящите машини за осъществяване на замисленото начинание. За сметка на това той позволява повече свобода на действията. Като към всичко това се прибави и лесното боядисване, този материал е чудесно решение във всяко едно отношение и създава уникални по характер интериорни решения. Окачени стени и тавани се правят най-често от гипсокартон, както и осъществяването на редица оригинални и атрактивни проекти.


     Податливостта му към влагата е един от недостатъците, които обаче на фона на останалите му предимства правят тази характеристика незначителна. Поради тази причина не е препоръчително той да се употребява в помещения с висока влажност на въздуха, каквото е например банята. Необходимо е да се внимава да не бъде ударен, защото има слаб процент на устойчивост. Тези два недостатъка обаче в никакъв случай не представят гипсокартона в лоша светлина. В резултат на своите изключителни качества като гъвкавост и еластичност окачените тавани и стени се изработват по напълно индивидуални и лични предпочитания. Гипсокартон монтаж е удачното решение в много ситуации, което е извоювало на този материала авторитет и доказани качества. Сухото строителство едва ли е възможно без наличието на гипсокартон – това е още една характеристика, която го представя в положителна светлина. Предвид факта, че строителството се развива бързо и постоянно, материалът намира приложение на все повече места, което се дължи единствено на неговите безспорни качества.

 

Услуги


Промоции


-20% Ремонт на Баня
Цялостен ремонт на Баня
 • Получаваш 20 % отстъпка за цялостен ремонт
 • Гаранция 5 год.
 • Качество 100%
7лв./л.м. Обръщане на прозорци
Обръщане на прозорци
 • Двустранно
 • ( офертата важи за над 40 л.м. панел)
2.2 лв.кв. Боядисване
Боядисване на апартаменти
 • С  включено облепяне
 • Офертата важи за мин. 50 кв.
 • Гаранция 5 год.
Изработка на беседки Беседки
Наши партньори
 • Изработка на дървени беседки беседки.
 • Интериорни и екстериорни решения.
Ветроупорни завеси Ветроупорни завеси
Наши партньори
Ремонти Ремонти
Още качествени строителни ремопнти
 • Извършване на строителни ремонти.
 • Интериорни и екстериорни решения.

Последно от новини

   Много от нашите клиенти непрекъснато четат обяви за ремонти, когато такива се налагат в дома им. Ние също се занимаваме с изв... Прочети още
   Нашата фирма за ремонти предлага различни услуги в сферата на строителството и ремонтните дейности. Наред с боядисването на с... Прочети още