0877 553 643

Топлоизолация  >  Топлоизолация

Топлоизолация


   Съществуват различни видове топлоизолации. Топлоизолация на вентилируема стена и на вътрешна преградна стена са само две от възможните такива. При първия от посочените примери основния принцип се състои в това облицовъчният слой да се обособи като самостоятелна конструктивна форма. В случай на липса на директна връзка с носещата конструкция, фасадата се премества и деформира независимо от поведението на носещата конструкция. По този начин намаляват рисковете от увреждане на облицовката в резултат на структурни промени в носещите елементи. Също така във формираното въздушно пространство строителната влага и тази от помещенията се изтегля навън. Окачената фасада има множество предимства в сравнение с традиционно измазаната фасадна стена. По правило външната стена е непрекъснато изложена на атмосферните влияния по време на своя експлоатационен период. Това често довежда до увреждане на шпаклованите стени – поява на пукнатини или задържане на вода. Следва намокряне на топлоизолацията и в резултат на това нарушаване на климатичния комфорт в помещенията. Всички тези проблеми обаче са категорично избегнати при вентилируемите фасади.


Минимална цена на поръчка за 1 работен ден  490лв./ден - за алпинисти!


Обявените цени са базови, без ДДС!
Офертата се дава след оглед на място!
Огледът е безплатен в рамките на София, за работен ден и в работно време!

   Чрез употребата на окачени фасади пък отпада проблема със сезонното строителство. Поради факта, че нямат мокри процеси, те могат да бъдат монтирани безпроблемно по всяко време на годината. Такъв тип фасада намира широко приложение – не само при жилищните сгради, но така също и при административните и офисни такива.Функционалните слоеве, от които се състои една такава фасада, са носеща стенна конструкция, топлоизолация, вентилационен слой, окачваща система, облицовъчен слой от фасадни плоскости и свързващи елементи. При правенето на топлоизолации е необходимо да се уточняват редица подробности и детайли, неизясняването, на които води до сериозни проблеми и усложнения.


     При топлоизолация на преградна стена от гипсокартон тя представлява допълнителна стена, която не изпълнява ролята на носеща. В същото време от свързаните с тези стени конструктивни решения зависят изключително важни функционални качества на сградата – например надеждната звуко и топлоизолация. Сред всевъзможните материали, подходящи за направата на преградна стена, гипсокартонът е един от най-чистите в екологично отношение. Киселинността му е аналогична с тази на човешката кожа, не предизвиква алергични реакции и не отделя неприятни миризми. Що се отнася до звукоизолацията, конструктивните решения в гипсокартонените преградни стени предлагат добра защита от проникване на въздушен шум и показват параметри, многократно превъзхождащи тежки и дебели преградни стени от тухли и бетон. Топлоизолации се правят на много сгради, като основната цел често е свързана с надеждна защита от студ през зимата и топлина през лятото. Има и такива материали, които са пожароустойчиви, включително и гипсокартонът. Този вид се отличава от обикновения по високата си съпротивляемост към открит огън. Прилага се предимно в помещения, които имат сух влажностен режим. Топлоизолацията винаги е добро решение, защото предпазва сградите от разрушение, което е възможно в резултат на различни природни бедствия. Издържливостта на фасадите също е от значение, като за целта те се правят от възможно най-здрави и надеждни материали. В  предградните стени от гипсокартон могат да бъдат скрити различни по вид комуникационни инсталации. Отвори за розетки и електрически ключове например се правят лесно в гъвкав и мек материал. Впоследствие преградната стена се шпаклова и грундира и външно по нищо няма да се различава от останалите.

Услуги


Промоции


-20% Ремонт на Баня
Цялостен ремонт на Баня
 • Получаваш 20 % отстъпка за цялостен ремонт
 • Гаранция 5 год.
 • Качество 100%
7лв./л.м. Обръщане на прозорци
Обръщане на прозорци
 • Двустранно
 • ( офертата важи за над 40 л.м. панел)
2.2 лв.кв. Боядисване
Боядисване на апартаменти
 • С  включено облепяне
 • Офертата важи за мин. 50 кв.
 • Гаранция 5 год.
Изработка на беседки Беседки
Наши партньори
 • Изработка на дървени беседки беседки.
 • Интериорни и екстериорни решения.
Ветроупорни завеси Ветроупорни завеси
Наши партньори
Ремонти Ремонти
Още качествени строителни ремопнти
 • Извършване на строителни ремонти.
 • Интериорни и екстериорни решения.

Последно от новини

   Много от нашите клиенти непрекъснато четат обяви за ремонти, когато такива се налагат в дома им. Ние също се занимаваме с изв... Прочети още
   Нашата фирма за ремонти предлага различни услуги в сферата на строителството и ремонтните дейности. Наред с боядисването на с... Прочети още