0877 553 643

Шпакловка  >  Шпакловка

Шпакловка


   Предпоследната дейност от ремонта, независимо дали на стая или на жилище, е шпакловка. По принцип тя се извършва непосредствено преди боядисването на желаната стая. Има няколко на брой видове шпакловки, но една от най-често правените е гипсовата за вътрешни помещения. В последно време строителният гипс все по-ефикасно се заменя от гипсови лепила и шпакловка, които са многократно по-ефективни и по-голямо отворено време за работа. Това позволява едновременно висококачествено извършване на работата и по-добър краен ефект. Много често очакванията са след края на шпакловането стените да бъдат идеално гладки и по тях да няма дори дребни неравенства и грапавини. Именно идеалното изглаждане е основната цел на шпакловането, но за получаването на такива резултати е необходимо преди всичко да се извърши качествена подготовка на стената. В случай пък че шпакловането се извършва директно върху газобетонна зидария, то тя трябва да бъде иззидана в допустимите норми. Препоръчително е основата да се грундира с бетон контакт за да се избегне отлепяне и надуване.Обявените цени са базови, без ДДС!
Офертата се дава след оглед на място!
Огледът е безплатен в рамките на София, за работен ден и в работно време!


   Всяка шпакловка от многобройните съвременни такива разполага с препоръчително упътване за начин на работа, за якостта и здравината и др. Препоръчително е упътванията да се спазват възможно най-стриктно с цел да бъдат избегнати напукванията и лющенията по стените и таваните. Повечето от шпакловките след кратко време не позволяват нанасянето на пласт, по-дебел от 10 мм. Затова ако изравняването на стените не е задължително, е по-добре те да бъдат третирани с други материали. При панелните жилища това е един от най-често срещаните проблеми поради факта, че панелите са с отделни или групови издутини, за чието изравняване е необходимо поне дву – или трисантиметрово гипсово нанасяне, което за шпакловка е прекалено много. Не се препоръчва също така шпакловката да се нанася върху винеравайс – това е отдавна излязъл от употреба строителен материал поради своята ниска ефективност. В случай че се шпаклова върху подобен материал, отлепянето на цялата шпакловка е повече от възможно. Поради тази причина е добре да се отстрани и грундира преди началото на работния процес. След като шпакловането приключи, е необходимо да се изчака пълното изсъхване на стената и да се направи при желание още едно нанасяне с колорикт.


     Това е фина гипсова шпакловка, която придава гладък и напълно завършен вид на стената. При необходимост от шкурене това се осъществява изключително лесно. Това са основните елементи, които съпътстват шпакловането на стените. Като цяло този процес е много популярен и се извършва в ежедневието от много строителни фирми. За предпочитане е шпакловането да бъде поверено на опитни специалисти, които са способни да се справят ефикасно с изглаждането на грапавините и неравностите по стената. Често да шпакловат се пробват и много строители любители, но в голяма част от случаите крайните резултати са незадоволителни. Това се дължи преди всичко на липсата на достатъчно опит или пък поради употребата на неподходящи материали и инструменти. Впрочем по отношение на инструментите, те непременно трябва да се почистят добре преди началото на работата и да се пазят в добро състояние. По този начин, макар и стари, те могат да вършат работа не по-малко качествено и от чисто новите такива.

Услуги


Промоции


-20% Ремонт на Баня
Цялостен ремонт на Баня
 • Получаваш 20 % отстъпка за цялостен ремонт
 • Гаранция 5 год.
 • Качество 100%
7лв./л.м. Обръщане на прозорци
Обръщане на прозорци
 • Двустранно
 • ( офертата важи за над 40 л.м. панел)
2.2 лв.кв. Боядисване
Боядисване на апартаменти
 • С  включено облепяне
 • Офертата важи за мин. 50 кв.
 • Гаранция 5 год.
Изработка на беседки Беседки
Наши партньори
 • Изработка на дървени беседки беседки.
 • Интериорни и екстериорни решения.
Ветроупорни завеси Ветроупорни завеси
Наши партньори
Ремонти Ремонти
Още качествени строителни ремопнти
 • Извършване на строителни ремонти.
 • Интериорни и екстериорни решения.

Последно от новини

   Много от нашите клиенти непрекъснато четат обяви за ремонти, когато такива се налагат в дома им. Ние също се занимаваме с изв... Прочети още
   Нашата фирма за ремонти предлага различни услуги в сферата на строителството и ремонтните дейности. Наред с боядисването на с... Прочети още