0877 553 643

Ремонт на кухня  >  Ремонт на кухня

   Качественият ремонт на кухня е наложителен предвид факта, че това е едно от помещенията в жилището, където се прекарва най-много време. Именно в кухнята се извършват всички елементарни потребности от бита и домакинството, като например готвене, миене на съдове и пр. Поради тази причина помещението трябва при необходимост да се обзаведе с всички необходими мебели, които да го направят още по-комфортно и уютно. Кухненските плотове са от жизнено значение, както и изборът на подходяща мивка. В много кухни освен това се поставят и пералните машини, което още повече подчертава огромното влияние на това помещение върху цялостния комфорт в жилището. Съединяването на кухненските плотове наред със свързването на перални машини са сред най-често извършваните ремонти дейности в кухнята. Кухненските шкафове от първи ред, или с други думи тези, които седят върху пода, имат масивни подове. Върху тях могат да се поставят съдове, да се извършват различни кулинарни обработки и пр. Ето защо се използват готови плотове с лицево покритие от дебел и устойчив на механично износване генитакс. Онлайн запитване

   Долният кант и задната страна на плотовете са добре защитени от евентуалното проникване на влага във вътрешността. Челният кант пък е фабрично заоблен, като от кантиране чрез облепване с ивици генитакс имат нужда единствено получените при разкрояването странични кантове. Плотовете в повечето случаи се избират по външен вид, като разцветките са многобройни. Фабричната дължина на плотовете е 400 см, като е по-изгодно да се купят направо от вносителя. Понеже мястото в кухнята никога не стига, се налага подреждане на мебелите под формата на Г – или П – образно разположение. Това налага разположените под прав ъгъл съседни плотове да се съединят. От една страна съединението трябва да бъде максимално плътно  с цел необразуването на процеп, който пропуска вода. Освен това трябва да бъде и достатъчно здраво, като тук са възможни две решения. Едното е челно съединение, като в едната плоча се направи врязване за премахване на заобления челен кант. Съединяването на двата плота е предпочитано решение, като краищата им се скосяват под ъгъл 45 градуса. Допълнително предимство има при оцветяване в имитация на естествена дървесина – получава се по-добро съчетание на дървесните влакна на двата плота.


   Ремонт на кухня включва и свързването на пералната машина. В това помещение има преди всичко канал и не на последно място влагата не е толкова голяма. Временното завиване на маркуча за чистата вода към чучура на чешмата е по-скоро примитивно решение, което блокира нормалната работа в кухнята и може да доведе до наводнения. Възможно е монтирането на специален разклонител с вентил преди смесителната батерия на кухненския умивалник. Дължината му е 50 мм и заедно с нипела – редуктор за свързване към тръбопровода може да замени единия от двата най-често използвани удължителя за монтиране на батерията по начин, по който водната струя попада в централната зона на коритото на мивката. За монтажът е необходим единствено ключ, който да не поврежда хромираните повърхности на холендровите гайки на смесителната батерия и разклонителния вентил. Необходима е и уплътнителна лента, която започва все по-ефективно да измества конопените кълчища.