0877 553 643

Ремонт на апартамент  >  Ремонт на апартамент

   Всяко едно жилище може да разкаже много за характера на своите собственици и за техните индивидуални вкусове и предпочитания. Качествено извършеният ремонт на апартамент е важно събитие, благодарение на което и най-невзрачният и нехармоничен дом променя коренно своя облик, превръщайки се в изключително приятно и комфортно място за живеене. В зависимост от обема на изпълняваните работи, могат да бъдат обособени няколко вида жилищни ремонти. Първият от тях се нарича козметичен ремонт и е един от най-лесно достъпните и разпространени видове. Той обикновено запазва конструкцията на жилището и е идеален вариант за ново построени и изискващи сезонен ремонт жилища. Главната цел, която преследва такъв тип ремонтиране, е освежаването на жилището с минимум усилия и средства. Капиталният, или както е по-известен този вид – основен ремонт – използва съвременни технологии и материали. Подходящ е предимно за стари сгради и училища, които с течение на времето са се изхабили в резултат на лоша и некачествена поддръжка. Тя обикновено води до бавно, но сигурно разрушаване на конструкциите. Онлайн запитване

   С цел да бъдат избегнати не нужна загуба на пари и ценно време, е от съществено значение да се направи предварителен проект. Основната му задача е да видоизмени помещенията и да се въплъти индивидуалността на собственика на жилището по отношение на вътрешното обзавеждане. Едно от най-важните неща за по-бързото и едновременно с това качествено извършване на ремонт на апартамент е отсъствието на неговите собственици и вещи. Това позволява на специалистите да работят не обезпокоявани върху по-големи площи, в резултат на което работата върви с по-бързи темпове. При по-старите жилища по принцип се започва с демонтаж на покритията по стените като тапети, ламперии и др. В случай че не се налага подмяна на подово покритие – плочки или паркет – е необходимо те да бъдат надеждно защитени посредством покритие от найлон или кашони, за да не се увредят по време на ремонтните дейности. За постигането на наистина качествен ремонт на жилищата, е необходимо да се използват много качествени материали и инструменти. Те трябва да са „последен писък” в сферата на ремонтите, защото по този начин най-сигурно се гарантира качествено свършената работа и постигането на най-задоволителни крайни резултати. 


    Употребата на т.нар. „бюджетни материали” също води до отлични резултати, стига да се използват в умерени количества и внимателно. Ремонт на апартамент може да струва по-скъпо или съответно по-евтино, като за определянето на цената влияят различни фактори. Един от тях е свързан с качеството на материалите, за които вече стана дума. Различните строителни фирми определят различни тарифи на базата и на други неща. Ако например фирмата се намира в друг град, за придвижването на специалистите се използват бусове или автомобили. Следователно освен за работата, трябва да бъде заплатено и за изразходваното в двете посоки гориво. Покриването на предмети и мебели или дори още по-добре – тяхното преместване на достатъчно надеждно разстояние – спестява както ценно време, така също и неприятности. Те са свързани с одрасквания или наранявания на повърхностите, които могат да доведат до трайни увреждания и то само поради проявени несъобразителност и немарливост. Ремонтираният дом винаги носи позитивна нагласа, защото интериорът му  е нов и добре освежен.