0877 553 643

Фина шпакловка  >  Фина шпакловка

   Има няколко основни и много важни правила, за да се получи качествена фина шпакловка точно според очакванията на клиентите. На първо място е от значение фактът, че повърхността на всяка цена трябва да се грундира. Преди това обаче трябва да отбележим, че в процеса на шкурене на шпакловката, е повече от препоръчително да се използва мощен фенер, посредством който да се отстраняват всички невидими с просто око дефекти. За по-голямо качество и здравина непременно се извършва грундиране на повърхността, а така също трябва много добре да се почисти. Едва тогава вече може да се пристъпи към нанасянето на първата ръка. Независимо от факта дали са гипсови или китови, шпакловките непременно се разтварят добре в кофа със студена вода. Ако тя е топла, хомогенността на шпакловката със сигурност ще се развали, а това от своя страна води до значително забавяне на работния процес. Не на последно място топлата вода уврежда и здравината на шпакловката, така че тя наистина не е подходяща за ползване. Онлайн запитване

   По отношение на грундирането при направата на фина шпакловка, той непременно трябва да се разреди с малко хладка вода. Това важи и в пълна степен и за случаите, когато предстои да се извършва боядисване с латекс. Ако не се разтвори в хладката вода, грундът за кратко време губи всички качества, които притежава. Макар че много хора смятат грундирането за сравнително лесна работа, нещата са коренно различни и именно поради тази грешна нагласа се стига до създаването на сериозни проблеми. Ако например грундът не е добре разреден, шпакловката получава прекалено голям релеф, ето защо това налага принудително прешпакловане. В случай пък че трябва да се лепи гипсокартон, трябва да е сто процента сигурно, че основата, върху която предстои да се извърши лепенето, е здрава, сигурна и надеждна. Бетонно – контактният грунд е един от най-добрите варианти при това положение, тъй като той се слави с изключителни качества. Трудно е да се каже обаче кой модел грунд е най-удачен като цяло, защото и българските, и чуждестранните марки притежават отлични свойства. Най-важното е да се извърши шпакловката плавно и фино, тъй като иначе всичко, направено до момента, напълно се обезсмисля.


    Цялостната фина шпакловка върху гипсокартон е най-добра с оглед на това, че се получава стопроцентово качество. То е важно в еднаква степен както за поръчителите на шпакловката, така също и за нас като нейни извършители. Ъгловите хартиени ленти пък непременно трябва да се полагат в посока от тавана към стените, ако трябва да се прави шпакловка на таван от гипсокартон. Въпросните ленти служат за избягване на евентуални напуквания, които едва ли са особено приятна гледка за обитателите на дома. Специалистите ни са истински професионалисти и си разбират много добре от работата, ето защо допускането на такива грешки от елементарен характер е невъзможно. В случай все пак, че хартиена ъглова лента не се постави, има и втори вариант, който също като първия е удачен. Става въпрос за фугирането на ъглите с акрилен силикон, който ние предлагаме на клиентите си при извършването на различните по вид шпакловки. Гарантираме не само професионално обслужване, но и отлични крайни резултати.