0877 553 643

Довършителни работи  >  Довършителни работи

   Наложителните при правене на ремонт довършителни работи могат да окажат влияние по отношение на крайната цена и тя да бъде по-висока от първоначално предвидената. Тази дейност може да касае различни компоненти от жилището – например отделни стаи или пък конкретни елементи от цялото помещение, в това число и подовите настилки. За да не се налагат подобен тип дейности, е необходимо всеки отделен аспект на ремонта да се извършва качествено и прецизно. Макар че довършителните дейности означават повече пари за майсторите, те също нямат интерес да губят прекалено много своето време, защото са постоянно заети и имат много работа на различни обекти. По отношение на подовите настилки, техният завършен и цялостен вид придава неповторима визия на посещението и засилва усещането за постоянен комфорт и уют. Това се отнася не само за пода в дома, но така също и за тези в офисите, кабинетите или вилите. Най-често довършителните работи при подови настилки са свързани с изравняване на подовите равнини. Онлайн запитване

   След приключване на основния ремонт голяма част от тях са криви, груби и неравни. Поставянето на подова замазка и грундирането на плоскостите на пода също могат да бъдат включени в списъка на довършителни работи. Друг пример в това отношение е още полагане на подова облицовка и лепене на плочки. Списъкът с подобен тип дейности може да бъде удължен – поставяне на прагове, фризове или други декоративни и практични елементи, които са неделима част от пода във всички помещения. Именно качественият и винаги добре изглеждащ под е детайла, който в най-голяма степен определя цялостния вид на помещението. Поради тази причина той в никакъв случай не бива да бъде смятан като маловажен фактор. Едно от първите неща, които се забелязват при влизане в стая, е цветът на плочките на пода или дали е с по-светли или съответно по-тъмни цветове. Ето защо подобни неща трябва добре да се преценят, преди да се пристъпи към ремонт на дадено помещение. Подовите настилки трябва винаги да бъдат в добро и надеждно състояние. Това се отнася в най-голяма степен за тези в административните и обществени сгради.


   В тях постоянно влизат и излизат много хора, които стъпват по подовите настилки. Затова ако той е неравен или пък си личат други дефекти, те не само че веднага се забелязват, но това може да доведе и до сериозни инциденти. Например ако има някакви неравности или издутини, е възможно при ходене някой да се спъне, в резултат на което да се стигне до навяхване на крак или ръка. Всичко това е много неприятно и може да се случи, ако подът не се поддържа в добро състояние. Предвид факта, че след края на ремонта, независимо дали е пълен или частичен, винаги се налагат довършителни работи, това дава възможност да се оправи не само подовата настилка, а и други елементи от помещението. За целта строителните фирми предлагат подобна услуга, която е много търсена и актуална. Благодарение на нея се „изчистват” всички останали дефекти след ремонта и стаите отново са в изряден вид.